A digitalizáció rohamos terjedése miatt eddig is fénykorát élte a cyberbűnözés, a privát képeinkkel és személyes adatainkkal (pl: bankkártyánkkal) való visszaélés. Most képzeld el, hogy egy világjárvány, ami otthon tartja az embereket, ami virtuális pénzre cserélte a készpénzt és ami miatt online vásárol mindenki, vajon mennyivel növeli a visszaélések számát?

Ma a világon néhány másodpercenként ellopják egy ember személyazonosságát, így sajnos veled is megtörténhet a baj. Kevés nyugtalanítóbb élmény létezik annál, mint amikor szép lassan felismered, hogy csalás áldozatává váltál, legyen szó céges vagy magánjellegű adatokról.

Bankkártya adatokkal való visszaélés, fogyasztóvédelmi jogsértéseket elkövető, csaló webáruházak, sértegetések és rágalmazás a közösségi médiában – az online térrel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő aggoldalmaink között szerepelnek. Te tudnád, hogy mi a teendő az alábbi esetekben? 

Szerencsére van egy jó hírem!
A Generalinál kötött lakásbiztosítás mellé igényeidnek és pénztárcádnak megfelelően 3 különböző Cyber csomag közül is választhatsz, amelyek segítenek neked:

1. Cyber távsegítségnyújtásban
2. Bank-, hitel- és internetkártya-, ill. személyes hozzáférési (jogosultsági) adatokkal történő visszaélés esetén
3. Cyber jogvédelemben
4. Adatvesztés helyreállításban

Amikor a Cyber csomag a segítségedre lehet:

VALAKI A BANKKÁRTYÁD ADATAIVAL EGY WEBSHOPBAN VÁSÁROLT?

HAZAI INTERNETES ÁRUHÁZBÓL MEGRENDELT TERMÉKET ELŐRE KIFIZETTED, DE MÁR TÖBB MINT KÉT HÓNAPJA NEM HALLOTTÁL FELŐLÜK?

A FACEBOOKON EGYIK POSZTOD KAPCSÁN VITÁBA KEVEREDTÉL EGYIK ISMERŐSÖDDEL. LEÍRHATATLAN SZAVAKKAL SÉRTEGETETT KOMMENTBEN?

VÍRUSOS LETT AZ OKOSTELEFONOD, ÉS A MEMÓRIAKÁRTYÁRÓL ELTŰNTEK A FOTÓK A LEGUTÓBBI NYARALÁSRÓL?